طراحان انیمیشن سهبعدی از پیشتازان صنعت سرگرمی هستند. جذابیتهای ذاتی طراحی انیمیشن و بازار بزرگی که این صنعت از آن برخوردار است بسیاری را نسبت به طراحی انیمیشن علاقمند یا دست کم کنجکاو ساخته است. انیمیشنهای جدید با کیفیت بالای خود شگفتی و تحسین مخاطبان را برانگیختهاند. در این مقاله به معرفی برترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن میپردازیم.
برترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن سه بعدی
- نرم افزار هودینی ۱۷٫۵
- نرم افزار سینما چهاربعدی
- نرم افزار مایا
- و…
ارزش سالانه بازار جهانی انیمیشن در حال حاضر بیش از ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده میشود و این رقم هر سال در حال رشد است. هرچند این بدین معنی نیست که بخش زیادی از این درآمدهای هنگفت نصیب طراحان انیمیشن میشود، اما در هر صورت این باعث شده تا قیمت نرم افزار های ساخت انیمیشن سه بعدی گاها به چند هزار دلار نیز برسد! هرچند با توجه به علایق و سطح مهارت خود، انتخاب نرم افزار مناسب موضوعی بااهمیت است؛ اما توجه داشته باشید که در نهایت هر نرم افزاری انتخاب کنید یادگیری طراحی انیمیشن سه بعدی نیاز به تلاش و جدیت دارد. در زیر میتوانید با برخی از بهترین نرم افزار های ساخت انیمیشن سه بعدی برای کامپیوتر و موبایل (اندروید) آشنا شوید.
۱- نرم افزار هودینی ۱۷٫۵
Houdini یکی دیگر از نرم افزار های ساخت انیمیشن سه بعدی و پیشتاز در صنعت فیلم و انیمیشن است. از این نرم افزار به خاطر توانایی شگفت انگیز بصری، به طور گسترده در تولید جلوههای ویژه استفاده میشود. ویژگی مهم هودینی استفاده از محیط کاری نوین موسوم به Node-based procedural است که توانایی، انعطاف پذیری و سطح کنترل بینظیری را برای شما به عنوان هنرمند طراح انیمیشن به ارمغان میآورد.
اما همانند مایا، هودینی نیز با قدرت و امکانات عجیب و محیط کاری غیرسنتی خود برای کاربران جدی مناسب است و یادگیری آن زمان میبرد. خبر بسیار خوب اینکه یک نسخه رایگان از هودینی به نام Apprentice جهت استفاده دانشجویان و هنرآموزان در دسترس قرار گرفته است. هودینی در فیلمها و انیمیشنهای بیشماری مورد استفاده قرار گرفته که انیمیشنهای Frozen و Zootopia از جمله آنهاست.
۲- نرم افزار سینما چهاربعدی
نرم افزار Cinema 4D R20 از سالها پیش یکی از گزینههای اصلی در میان نرم افزار های ساخت انیمیشن سه بعدی بوده است. این نرم افزار نیز یک پکیج حرفهای و پیچیده نرم افزاری است؛ اما یادگیری آن همانند نرم افزارهای بالا دشوار نیست. این برنامه از یک جامعه گسترده از کاربران بهره میبرد که مجموعه بزرگی از آموزشها را در اینترنت تولید کردهاند.
این برنامه که به اختصار C4D نامیده میشود به طور کلی یک ابزار بسیار خوب است و حتی با پلاگینهای نه چندان گران قیمت میتواند توانایی بیشتری نیز پیدا کند. اگر به دنبال یک برنامه ساخت کارتون سه بعدی هستید که بسیار حرفهای باشد و کار با آن آسان باشد، نرم افزار Cinema 4D R20 را مدنظر قرار دهید.
۳- نرم افزار مایا
نرم افزار مایا آنقدر شناخته شده است که نیاز چندانی به معرفی ندارد. این نرم افزار با دارا بودن ابزارها و خصوصیات بسیار قدرتمند، به صورت گسترده در صنعت سینما و انیمیشن سازی مورد استفاده قرار میگیرد. اما Autodesk Maya برای افرادی که تنها میخواهند به صورت تفریحی انیمیشن بسازند مناسب نیست و یادگیری آن با وجود ابزارهای پیچیده زمان میبرد. ولی اگر به صورت جدی به کار در صنعت انیمیشن سازی علاقه دارید و میخواهید حرفهای باشید، نرم افزار مایا گزینه مناسب برای شماست.
مایا یک نرم افزار فوقالعاده در مدلسازی، ایجاد بافت برای سطوح (تکسچر)، نورپردازی و رندر تصاویر است. در این نرم افزار میتوانید به طراحی حرفهای مو، بخشهای مختلف بدن، لباس و هر آنچه نیاز داشته باشید بپردازید و آنها را به صورت طبیعی به حرکت درآورید. بنابراین ممکن است نرم افزار مایا برای نیازهای شما بیش از حد پیچیده و گسترده باشد. ویژگی دیگر مایا قیمت بسیار گران آن است. با این وجود، اگر زمان کافی برای یادگیری مایا داشته باشید، مطمئنا میتوانید به موقعیتهای شغلی باارزش دست یابید؛ هرچند این مسئله مشخصا در ایران لزوما صدق نمیکند.
در پایان باید گفت مشکل بسیاری از کاربران علاقمند به انیمیشنسازی این است که ساخت انیمیشن سه بعدی با نرم افزار نیاز به کامپیوتر قدرتمند دارد. بنابراین پیش از نصب نرم افزار های ساخت انیمیشن سه بعدی از سازگار بودن آن با کامپیوتر خود اطمینان حاصل کنید. میتوانید به جای نصب یک نرم افزار ساخت انیمیشن سه بعدی سنگین همچون تری دی مکس، از برنامههای سبکتر برای شروع استفاده کنید.
برای اطلاع از اخبار و مطالب در حوزه فناوری اطلاعات و برنامه نویسی ما را در اینستاگرام و تلگرام دنبال کنید.