سلام دوستای خوبم امروز میخوام به بررسی بهترین نرم افزار ها در زمینه جلوه های ویژه بپردازم .
نرم افزار های زیادی در زمینه جلوه های ویژه وجود دارند هر یک مزایایی و معایبی و کاربردی دارند که نسبت به نیاز طراح و گرافیست مورد استفاده قرار میگیرد.
برای مثال نرم افزار مایا در تمام زمینه ها میتواند به کار برده شود برای مثال مدل سازی سه بعدی و ساخت محیط ، نورپردازی و… که یک نرم افزار جامع است و علاوه بر این نرم افزار هایی متن باز و رایگان نیز وجود دارد که میتواند کار مایا نه در سطح مایا انجام دهد مانند Blender
خب ما به ۵ تا از بهترین و قدرتمندترین نرم افزارهای موجود در زمینه جلوه های ویژه میپردازیم با وجود ۱۰ ها نرم افزار دیگر که از نظر راحتی کار و ساده بودن بیشتر گرافیست های تازه کار با آن ها کار میکنند ولی همیشه جوابگوی نیاز ها نیستند.
۱٫Autodesk MAYA

در صدر نرم افزار ها مایا قرار دارد که ۲۱ سال پیش توسط Alias System Corporation عرضه شد و در سال ۲۰۰۵ توسط Autodesk خریداری شد.
مایا یکی از پیشرفتهترین نرمافزار انیمیشن و مدلسازی و متحرکسازی سه بعدی است که بهطور گسترده در استودیوهای فیلم سازی(جلوه های ویژه)، انیمیشن و همینطور صنعت بازیهای رایانهای استفاده میشود.
ویژگی های مایا:
۱٫Modeling(مدلسازی) : مدلسازی هر شی که به ذهنتون میرسه خودکار ، ربات ، طرح معماری ، کتاب ، ماشین ،… که به کمک ابزار های مختلف و متنوع این امر رو خیلی راحت و حرفه ای انجام میده.
۲٫Rigging(ریگ سازی): اسکلت بندی مدل های سه بعدی که قابلیت حرکت دارند و آماده کردن آنها برای متحرک سازی مانند راه رفتن یک انسان یا حیوانات .
۳٫Animate(متحرک سازی): حرکت دادن و متحرک سازی انواع شی ها و حتی دوربین و مدل های سه بعدی که ریگ سازی کردیم با استفاده از منو های و سیستم های پشرفته
۴٫Dynamic Animation(متحرک سازی داینامیک): منظور از متحرک سازی داینامیک شبیه سازی سیالات میباشد مانند دود ، حرکت آب ، گردباد ، باران و… .
۵٫Texturing(بافت سازی): امکان اعمال بافت های مختلف و متریال ها با کتابخانه های کامل و قوی با استفاده از تکنیک های مختلف.
۶٫lighting(نورپردازی): امکانات افکت های مختلفی در این موضوع در اختیار شما قرار میده
۷٫Rendering(رندرینگ): در آخر بخش رندریگ هست که این مایا نسبت به نیاز و نوع موتور رندر به شما امکاناتی میده و بیشتر با Arnold و V-ray عمل رندرینگ رو انجام میده
۲٫ Autodesk 3dsmax

Autodesk 3dsmax که قبلا اسمش ۳D Studio Max بود که مثل مایا یک برنامهٔ گرافیک سهبعدی رایانه حرفهای است که برای ساخت پویانماییها، مدلها، بازیها و تصاویر سهبعدی استفاده میگردد.
۳٫ZBRUSH(زی براش) :

Zbrush نرم افزار مدلسازی و طراحی کاراکتر هستش که به صورت مسجمه سازی میتوانید به طراحی کاراکتر و اشیا بپردازید با ابزار و ترفند های متفاوت و پیشرفته که در اختیار ما قرار میده و میتونیم این مدل ها رو جهت استفاده برای ریگ سازی و متحرک سازی به نرم افزارها انتقال داد و استفاده کرد.
۴٫Cinema 4D

یکی دیگر از نرم افزار های مدلسازی و انیمیشن سه بعدی و جلوه های ویژه است میتوانید در آن مدل سه بعدی را طراحی و با استفاده از متریال های مختلف و تکسچر ها به طراحیش بپردازید.
افکت های داینامیک و ریگ سازی و تمامی نیاز ها که برای ساخت یک صحنه نیاز دارید رو برای شما فراهم میکنه.
۵٫Houdini Sidefx

در نرم افزار Houdini شما به یک محیط کاری Node Based Procedural دسترسی دارید که مدیریت و کنترل داده هایی که برای مدل، متریال، انیمیشن و جلوه های بصری تعریف می کنید را آسان تر می کند. این ویژگی باعث می شود که کار را در هر مرحله برای شما آسان کند. به عنوان مثال شما نتیجه تغییر هر Node را همان لحظه خواهید دید. این امکان(Node Based) به شما در تولید پروژه کمک می کند تا به مراحل قبل کار خود بازگردید تا بتوانید به راحتی تغییرات احتمالی خود را اعمال کنید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.